Τους δίνει µία σύντοµη µατιά της επίδρασης που µπορεί να έχει η σύγχρονη τεχνολογία στην καθηµερινή τους ζωή. Πάνω από όλα, προσφέρει µία ευκαιρία σε γονείς και εκπαιδευτικούς να καθίσουν και να συζητήσουν µε τα παιδιά τους αυτά τα σηµαντικά ζητήµατα.
Αν και το βιβλίο δραστηριοτήτων (απευθείας σύνδεσμος στα Ελληνικά) δηµιουργήθηκε µε τέτοιο τρόπο, ώστε τα µικρά παιδιά να µπορούν να απολαµβάνουν και να παίζουν τα παιχνίδια µόνα τους, πολλές από τις ασκήσεις έχουν ένα βαθύτερο επίπεδο. Το εγχειρίδιο προσπαθεί να ενθαρρύνει τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να µιλήσουν µε τα παιδιά και τους µαθητές τους, για ζητήµατα όπως η ιδιωτικότητα και η σύγχρονη τεχνολογία, ξεκινώντας από µία πολύ µικρή ηλικία, καθώς αυτά τα ζητήµατα, παίζουν, αναµφισβήτητα, ήδη ένα σηµαντικό ρόλο στη ζωή τους.
Ο πίνακας, στη σελίδα 4, προσφέρει στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς µία επισκόπηση όλων των θεµάτων που πραγµατεύεται το βιβλίο και των ασκήσεων που το συνοδεύουν. Επιπλέον πληροφορίες υπάρχουν στο https://www.betterinternetforkids.eu. Σας ενθαρρύνουµε να διαβάσετε αυτές τις οδηγίες, καθώς θα σας προσφέρουν επαρκείς πληροφορίες, σχετικά µε τους παιδαγωγικούς στόχους, που υπάρχουν πίσω από κάθε παιχνίδι και τα µηνύµατα, που ευελπιστούµε, ότι θα λάβουν τα παιδιά.
Σχετικά με το Insafe
Το Insafe καθιερώθηκε το 2004 ως το δίκτυο βελτίωσης της πληροφόρησης στο πλαίσιο της κατεύθυνσης του Προγράµµατος Ασφαλέστερο ∆ιαδίκτυο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σήµερα, το Insafe αποτελείται από ένα κέντρο ενηµέρωσης, µία γραµµή βοήθειας και µία επιτροπή νεολαίας σε 30 χώρες της Ευρώπης και πέρα από αυτή, καθώς και µία πανευρωπαϊκή επιτροπή νεολαίας που συνεδριάζει µία φορά ετησίως. Επιπλέον πληροφορίες µπορείτε να βρείτε στο https://www.betterinternetforkids.eu. Το Πρόγραµµα Ασφαλέστερο ∆ιαδίκτυο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ξεκίνησε το 1999, επιδιώκει την προστασία των νέων online και την προώθηση ασφαλούς, υπεύθυνης χρήσης της online τεχνολογίας.
Το πρόγραµµα περιλαµβάνει γραµµές δράσης για:
• Την αύξηση της πληροφόρησης του κοινού
• Την καταπολέµηση εναντίον του παράνοµου επιβλαβούς online περιεχοµένου
• Την εξασφάλιση ενός ασφαλέστερου online περιβάλλοντος
• Την καθιέρωση µίας βάσης δεδομένων, σχετικά µε την ασφάλεια στο διαδίκτυο
Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση https://www.betterinternetforkids.eu.
Κάντε κλίκ στον παρακκάτω σύνδεσμο για να πάτε στο "βιβλίο δραστηριοτήτων"